Blog

Banda led pentru bucataria dumneavoastra

Răzuiți, frământați, decojiți, cântăriți… Acestea sunt activități de bucătărie în timpul cărora ne bucurăm de suficientă lumină. Nu doar noi, ci degetele noastre și mâncarea rezultată. Dacă ești îngrijorat de lipsa luminii de pe blatul tău și te gândești: „Am nevoie de o altă lumină aici”, poate fi mai ușor să remediezi această deficiență decât ar părea la prima vedere. Răspunsul ar putea fi benzile LED, care sunt ușor de instalat, accesibile și funcționează excelent. La ce să fii atent când le alegi, ce lumini să alegi? Desigur, prețul este poate cel mai important criteriu pentru mulți dintre noi. Când vine vorba de benzi LED, nu merită întotdeauna să alegeți cea mai ieftină opțiune. De ce? Benzile cu LED-uri ieftine au de obicei cipuri de proastă calitate și suporturi foarte subțiri. Mai bine plătiți puțin mai mult și aveți încredere într-un producător testat.

Bucătăria este un loc specific în care apa, aburul și umiditatea ridicată sunt la ordinea zilei. Prin urmare, este important să alegeți benzi LED care să reziste acestor condiții. O opțiune excelentă pentru iluminarea mobilierului de bucătărie este o banda cu LED-uri cu grad de protectie IP65, care poate rezista chiar și la condiții umede. Nu se recomandă contactul direct cu apa. În ceea ce privește durata de viață în sine, benzile cu LED-uri au o medie de aproximativ 40.000 de ore de lumină.

Ce fel de lumină să alegi

Pe lângă albul tradițional (cald, neutru sau rece), benzile LED pot fi achiziționate într-o varietate de culori, dar și în nuanțe din spectrul RGB – adică albastru, roșu, verde, violet sau roz. Daca doriti sa folositi aceasta sursa de lumina in primul rand pentru munca in bucatarie, va recomandam sa alegeti albul, ideal ar fi alb neutru. Acest lucru va crea condiții excelente de iluminare pentru a găti sau a pregăti micul dejun. De asemenea, puteți alege intensitatea luminii, care afectează în mare măsură performanța benzii LED. De exemplu, o bandă LED de 4,8 W produce doar o lumină slabă. Dar dacă utilizați o bandă de 12W, veți obține un iluminat stabil pentru lucrul în bucătărie. Aici, totuși, este necesar să se ia în considerare răcirea, de exemplu, folosind profile de aluminiu în acest scop. Puteți instala apoi benzi LED cu profile de aluminiu acolo unde doriți să iluminați întreg blatul bucătăriei.

Benzile LED sunt ușor de instalat

Cele mai multe benzi cu LED-uri de calitate superioară vin impreuna cu banda dublu-adeziva, doar scoateți folia și lipiți banda unde doriți. Vă recomandăm să adăugați profil de aluminiu pentru racire. Un accesoriu excelent este difuzorul, care acopera profilul si asigura o lumina difuza placuta. Benzile LED pot fi tăiate cu ușurință in locurile specificate, astfel încât să le puteți regla cu ușurință lungimea. Dar experții nu recomandă utilizarea benzilor cu LED-uri mai lungi de 5 metri, deoarece temperatura ridicată va face ca conductorii să se topească și să deterioreze benzile cu LED-uri. Este important să alegeți sursa de lumină corectă la instalare, dacă doriți să vă iluminați blatul bucătăriei cu o bandă de 2 metri cu 12 W (2 m x 12 = 24), vă rugăm să utilizați o sursă de alimentare cu o putere minimă de 30 W.

Sfat : Puteți utiliza și benzi LED separat ca iluminare ambientală pentru podeaua bucătăriei dvs. (Partea de jos a mobilierului de bucătărie). În acest fel, vei obține o lumină intimă care te poate naviga pe întuneric, spre exemplu, la frigider. Nu este nevoie să aprinzi luminile.