Blog

Conectarea Kiturilor de banda led RGB cu o lungime de 15-20 metri ( transformator metalic )

Acest kit contine :

Benzi LED , Controler cu telecomanda 2.4G, Sursa de alimentare metalica, miniamplificatoare

Conectați aparatul conform specificațiilor de pe produs . Asigurați-vă că nu există un scurtcircuit între conexiunile firelor. Orice greșeală efectuată la conexiune poate să ducă la o funcționare incorectă sau la DETERIORAREA PRODUSULUI.

Între telecomandă și dispozitivul de recepție a semnalului nu trebuie să existe obstacole . ln situația în care există diverse obstacole vizuale , semnalul transmis de telecomandă nu va fi recepționat de către dispozitiv .

Pași de conectare

1.Sursa de alimentare se conectează la rețeaua 220V la bornele L si N, respectiv la împamantare la semnul .La bornele +V se conectează + ul de la controler cu o șurubelniță dreaptă mică, respectiv -V la minusul de la controler (pe unele surse de alimentare -V este însemnat cu COM)

2.La ieșirea din controler se conectează prima rolă de bandă. Se conectează săgeată la săgeată

dupa care se conectează un miniamplificator. Partea de input la prima rolă, respectiv partea de output la a doua rolă respectând indicatorul săgeată la săgeată.

3.Cele 2 fire, negru și roșu de la miniamplificator se alimentează la sursa de alimentare.

Roșu la +V, negru la -V aceleași fire se pot folosi la alimentarea următoarelor miniamplificatoare, nu trebuie tras separat fir pentru fiecare miniamplificator

Sfaturi de montaj:

Dacă scafa este cu cirucit închis, adică de unde pleacă, acolo se și ajunge cu banda led, se poate merge din controler in două direcții, stânga și dreapta prin tăierea mufelor de la un capăt de la două benzi și înșurubarea lor direct in controler in următorul mod

  • +V fir negru
  • R fir Roșu
  • G fir Verde
  • B fir Albastru

Se pot lega in serie maxim 8 metri, dupa această lungime intensitatea scade la capăt. Cu acest montaj se poate economisi un miniamplificator la kiturile de 20 m, iar la kiturile de 15 m se completează aceste piese din schema de montaj.