Lucruri pe care trebuie sa le stii despre banda LED

Acest articol iti va da o idee despre lucrurile pe care trebuie sa le stii in legatura cu banda LED .

Banda led este recunoscuta pentru design si functionalitate intr-o varietate de aplicatii . Acestea se folosesc foarte mult de catre designerii de interior si arhitecti . Nu doar ca imbunatateste cantitatea de lumina din acel spatiu , dar in acelasi timp aduce variatii de culoare care fac ca spatiului sa ii fie crescuta valoarea estetica .

Multe benzi led sunt utilizate in asa zisele decoratiuni DIY , adica decoratiuni facute de fiecare in parte in spatiul propriu, fara vreun arhitect sau vreun profesionist, fiind usor de instalat si de operat.Flexibilitatea lor este primul lucru pentru care sunt considerate cel mai eficient accesoriu de iluminare. 

Banda LED in diferite lungimi 

Banda LED vine deobicei la role de 5 metri , exceptand cea care este alimentata la 220V si care vine in lungimi mult mai mari, undeva intre 50-100 de metri / rola . Acestea pot fi taiate la o anumita distanta ( ex : din 3 in 3 leduri) , dar fiecare banda are un loc special marcat pe ea , acolo unde poti taia foarte usor si lega cu o alta banda prin cositorire sau cu ajutorul unor conectori speciali . 

Dupa ce ati realizat aceasta operatiune , banda LED se conecteaza la sursa de alimentare si la controller pentru a controla pornirea/oprirea ei , cat si culorile , luminozitatea etc . Indiferent ca vrei o lungime mai mica sau o lungime mai mare de banda LED , aceasta iti va aduce indiferent de spatiu , un plus de estetic si lumina .

Adezivul 

Banda LED vine impreuna cu o banda dublu-adeziva pentru toata lungimea ei , pentru usurarea montajului in locurile dorite. Pentru a-si asigura aderenta, majoritatea aleg să lipeasca un suport de lumina pentru benzi între ele. Acest lucru le va impiedica sa cada doar în cazul în care adezivul se va pierde. Depinde cat de mult adeziv doriti sa puneti si voi.

În zone cruciale, cum ar fi marginile, cel mai bine ar fi sa puneti o cantitate ampla de adeziv. Daca intentionati sa iluminati o zona care este aproape de apă sau zone care provoaca umiditate, fixati luminile cu benzi adezive suplimentare. Asigurați-va ca luminile cu benzi LED sunt atasate uniform la suprafata.

Flexibilitate

In functie de tip , producator sau voltaj , banda LED poate fi utilizata in spatii exterioare , interioare si locuri subacvatice cum ar fi piscine , ciubere . 

Fie ca este in bucatarie , dormitor , baie , sufragerie au in orice zona din casa , luminile cu benzi LED pot lumina fara cusur spatiul . Nu provoaca oboseala ochilor , deoarece nu prezinta iluminare directa . Mai mult , poti ajusta intensitatea luminii si culoarea in sine .

Pentru iluminatul exterior , benzile LED. sunt utilizate pentru piscine , scari , balustrade si mobilier de exterior.  In functie de ambianta pe care ti-o doresti in timpul serii/ noptii, aceasta metoda de iluminare iti va scoate in evidenta spatiul exterior .

Instalare 

Acest mod de iluminare inovativ nu necesita multe cabluri pentru functionarea sa . Conexiunea cu o sursa de alimentare este mult mai eficienta si rapida in comparatie cu instalarea traditionala a luminii care necesita multe cabluri electrice si cabluri care sa treaca prin pereti .

Controlul 

Ceea ce multi utilizatori ale acestor benzi apreciaza este schimbarea culorilor si ajustarea acestora . Ambianta pe care doresti sa o creezi intr-un spatiu depinde de culoarea si ajustarea acesteia . Printr-o simplu buton , poti schimba living-ul tau intr-un spatiu de petrecere. 

Utilizarea benzii LED nu este flexibila doar pentru aplicare dar si pentru construirea mediului perfect pentru tine . Multi prefera ajustarea culorii pentru diferitele activitati : dormit , citit , privit la televizor si multe altele .

Banda LEDConcluzie

Benzile LED sunt stabilite la nivel global penru a fi flexibile in ceea ce priveste aplicarea . Mai mult decat a satisface nevoia ta pentru iluminatul diferit , acestea contribuie si la conservarea mediului . Mai mult , banda LED necesita o energie mai redusa in comparatie cu sistemul traditional de iluminare . 

In concluzie , pentru a avea o iluminare estetica si cu multe functionalitati si in acelasi timp pentru un consum mai redus de energie , recomandam aceste benzi LED !

  Meniu

Articole de pe blog:

  • Principalele diferente dintre banda LED Analog si banda LED Digitala
    Banda LED Analog Banda LED Analog iti pemite sa ai doar o culoare pentru toata banda led in acelasi timp. Poti schimba culoarea de cate ori doresti pentru intreaga banda , dar nu poti schimba culoarea doar pentru o sectiune a benzii . Controlerele pentru aceasta se gasesc intr-o gama variata la noi pe site in functie de banda aleasa ,din aceste […]
  • Banda LED RGBW face ca bucataria sa straluceasca.
    Acest impresionant proiect de bucătărie din Anglia este o prezentare minunată pentru avantajele LED-urilor cu 4 culori (RGBW/RGBWW) asupra luminilor tradiționale RGB de schimbare a culorii. Alegeți o lumină albă caldă sau alba rece confortabilă de la LED-uri dedicate sau o lumină perfectă, perfectă prin amestecarea luminilor roșii, albastre și […]
  • Controler cu telecomanda monocolor 11 taste RF
    Pentru controlul benzilor led si nu numai, se pot folosi o gama larga de controlere cu telecomenzi, iar azi va vom prezenta posibilitatile de control ale benzilor LED monocolore. Prezentare Acest pachet include : Telecomanda 11 taste Controler RF cu mufe Este cea mai raspandita solutie. Controlerul RF cu 11 taste este un controler simplu, suporta […]