Blog

Poti utiliza banda led pentru cresterea plantelor ?

Poti utiliza banda led pentru cresterea plantelor ?

Plantele de exterior au acces la razele soarelui din abundenta , esentiala pentru cresterea lor, dar daca cresti plante in interior, ai nevoie sa recreezi aceasta lumina, iar plantele nu pot lua intotdeauna tot ce le trebuie prin filtrul sticlei unei ferestre.

S-ar putea sa te surprinda sa aflii ca plantele beneficiaza de lumini de toate lungimile de unda. Lumina alba acopera toate bazele, dar culorile mai intense pot ajuta plantele sa prospere in absenta luminii naturale.

Pentru a incuraja plantele de interior sa creasca, este cel mai bine sa aveti atat lumina albastra cat si lumina rosie luminand pe plante.

Cum ajuti plantele de interior sa creasca fara acces la lumina soarelui ? Poate banda led sa ajute ?

Banda led poate participa in cresterea cu succes a plantelor de interior si sunt bune pentru controlul culorii pentru planta dumneavoastra , dar pentru a incuraja plantele sa creasca si sa se dezvolte , aveti nevoie de banda led sau becuri led speciale pentru cresterea plantelor.

Emite banda led destula lumina pentru fotosinteza ?

Ca niste vietuitoare , plantele mizeaza pe diferite lucruri pentru a creste si a prospera . Necesita o sursa de nutrienti, pamant pe langa radacini , apa si lumina .

In natura, plantele beneficiaza de lumina soarelui pentru a creste si fotosinteza. Cand sunt crescute in interior , plantele au nevoie sa fie tinute in ceva apropiat de mediul lor natural.

Pentru prosperitate si crestere intr-un ritm bun , majoritatea plantelor au nevoie de o replica artificiala a luminii soarelui . Lumina ce o primesc trebuie sa fie stralucitoare si acest lucru este important pentru rasaduri si plante mai tinere.

Multe plante mature pot face fata cu mai putina lumina , deoarece nu au nevoie de acea raza solara initiala puternica care sa declanseze cresterea rasadurilor. Majoritatea plantelor, daca sunt mature , pot supravietui confortabil cu o lumina mai slaba.

Pentru a vedea o planta prin tot ciclul de crestere , este nevoie de o lumina in jurul unei puteri de 2000 de lumeni / metru. In orice caz, masurarea lumenilor nu este asa importanta pe cat credeti.

Masuratorile lumeniului sunt bazate pe perceptiile umane ale luminii, puternic ponderate in lumina galbena , care nu este necesara pentru o crestere eficienta a plantelor. Este mai bine sa va asigurati ca spectrul de culori este acoperit decat sa va concentrati prea mult pe masuratorile lumenului.

Iata niste beneficii pentru utilizarea benzii led in cresterea plantelor. Lumina led nu emite asa multa caldura , asadar ele nu vor cauza uscarea plantelor si nu vor cauza arsuri acestora.

Benzile LED pot emite spectrul de culoare necesar ?

Plantele se bazeaza pe spectrul de culori pentru a prospera atunci cand cresc in interior. Lumina naturala ofera acest lucru , dar luminile dumneavoastra de interior vor avea nevoie si de o varietate de culori. Plantele necesita lumina albastra pentru crestere si lumina rosie pentru stimularea productiei florilor . In acest sens va punem la dispozitie pe site-ul nostru banda led pentru cresterea plantelor atat de interior cat si de exterior ( cu protectie de silicon ) cu un raport de 4:1 , 4 leduri albastre urmate de 1 led rosu .

Lumina albastra intensa este vitala pe durata procesului de crestere si incurajeaza rasadurile sa se dezvolte. Pentru cresterea optima , planta trebuie sa primeaca lumina in jurul valorii de 6500k . Pentru inmugurire , inflorire si productie de fructe , sunt necesare lumini in jur de 3000k.

Mai jos va prezentam cateva variante disponibile , care sa va ajute la cresterea plantelor intr-un mediu artificial :

Becuri LED cu o densitate de 200 led , 500led, 126led

Banda led pentru cresterea plantelor ( IP20 sau IP65