Blog

Prizele inteligente – solutia perfecta pentru a tine sub control consumul de curent

Prizele inteligente sunt un accesoriu indispensabil daca va doriti sa puteti controla luminile si alte echipamente din locuinta chiar si de la distanta. In cazul in care credeati ca nu detineti bugetul necesar sau cunostintele pentru a va transforma spatiul intr-unul inteligent, aceste gadget-uri va demonstreaza contrariul. Alegeti o priza inteligenta si veti avea la dispozitie un dispozitiv inovator care transforma orice priza intr-una inteligenta.

Ce este o priza inteligenta?

O priza inteligenta este un echipament pe care il puteti conecta la orice priza din casa. O data ce ati realizat aceasta operatiune simpla, procesul este gata si aveti la dispoztie o priza inteligenta.  Ceea ce ii confera aceasta calitate este conexiunea la o aplicatie mobila, care va permite sa controlati priza cu ajutorul unul device mobil. Din momentul in care priza devine inteligenta orice echipament pe care il conectati la ea devine, de asemenea,  inteligent. Acest lucru inseamna ca puteti deschide sau inchide o lampa ori chiar aerul conditionat cu o singura miscare, indiferent unde va aflati.     Iar daca nu vreti sa faceti nici acest lucru, o puteti programa sa functioneze in intervalul orar dorit.

Este important de mentionat faptul ca nu aveti nevoie de cunostinte tehnice ori de echipamente speciale pentru a avea o priza inteligenta. Acesta se conecteaza fara probleme la orice tip de priza clasica si este perfecta pentru controlul echipamentelor de la distanta. Preturile sunt si ele compatibile cu orice tip de venit.

De exemplu, priza Sonoff S26 pe care o gasiti aici este o priza inteligenta, cu mufa UE. Ea permite controlul iluminatului sau al oricaror altor echipamente ori electrocasnice direct din aplicatia Ewelink, prin WiFi. Aplicatia se descarca gratuit si este disponibila atat pentru Android cat si pentru iOS.

Care sunt avantajele oferite de o priza inteligenta?

O priza inteligenta este echipamentul care va ajuta sa faceti, rapid, tranzitia catre o casa inteligenta. Astfel, va ofera numeroase beneficii pe care, cu siguranta, la veti aprecia.

O priza inteligenta permita controlul electrocasnicelor, indiferent unde va aflati 

 Hai sa vedem daca urmatoarele scenarii vi se potrivesc:

  • In timpul verii ati  vrea sa aveti posibilitatea de a porni aerul conditionat inainte de a ajunga acasa, astfel incat temperatura sa fie una potrivita si sa va puteti relaxa dupa o zi plina?
  • Ajungeti tarziu acasa si v-ati dori sa puteti aprinde lumina de la distanta atunci cand se  intuneca astfel incat animalul dumneavoastra sa nu se teama?
  • Copilul petrece prea mult timp la televizor ori calculator atunci cand nu sunteti acasa si ar fi optim sa puteti limita accesul?

Cu siguranta va regasiti macar intr-unul dintre ele. Cum puteti rezolva aceste provocari? Raspunsul este unul simplu – folosind prize inteligente asa cum este si priza Sonoff S26. Nu va mai fi nevoie sa lasati echipamentele pornite, in permanenta, insa veti putea sa le controlati de la distanta, lucru ce nu doar raspunde la o nevoie ci si va ajuta sa economisiti.

O priza inteligenta va ofera un plus de siguranta

Puteti folosi prize inteligente pentru a include lumini si alte echipamente in planul de securitate al casei. Se stie faptul ca o lumina lasata aprinsa, in permanenta, atunci cand sunteti in vacanta este un fel de invitatie tacita pentru rauvoitori si hoti. Sa nu mai spunem si cat de mare este, in acest caz, consumul. In schimba, folosirea de prize inteligente va permite sa porniti si sa opriti aleatoriu luminile, televizorul ori sisteme de sonorizare, fie ca va aflati acasa, pe canapea, ori va bucurati de soare, pe un sezlong, la malul marii. Puteti stabili chiar un program de functionare astfel incat sa nu fie nevoie sa mai stati cu grija.

De asemenea, prizele inteligente pentru exterior va permit sa iluminati aleile, terasa si alte tipuri de intrari. Prin urmare, cand veti ajunge acasa, nu va mai fi intuneric. Prin urmare, putea sa va simtiti in siguranta dar si sa gasiti cheile rapid. In plus, aveti posibilitatea de porni rapid aceste lumini atunci cand aveti vizitatori ori copiii se joaca intr-o anumita zona.

Folosirea de prize inteligente va ajuta sa gestionati eficient energia electrica

Tarifele aferente consumului de energie electrica sunt intr-o crestere semnificativa. Prin urmare, aceste echipamente sunt extrem de utile daca va doriti sa gestionati eficient contumul. Vei putea reduce pierderile si va veti bucura de facturi mai mici.

Unele prize inteligente, asa cum este si modelul Shelly Plug S pe care il regasiti aici, au incorporat un sistem de controizare. Acestea iti spun, in timp real, cat de multa energie foloseste un anumit echipament. Astfel, poti afla rapid, care este motivul consumului ridicat si ce imbunatatiri poti face.

De asemenea, ele va permit sa reduceti consumul latent de energie. Atunci cand dispozitivele sunt conectate, ele au un consum de energie, chiar daca nu functioneaza.